Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Nakladačka pre Trumpa

.michal Novota .názory

Na túto debatu sme dlho čakali. Sľubovala pikantný súboj a dopadla presne tak, ako sme si mysleli. Trumpovi to Clinton natrela na celej čiare, no nebola to nuda. Ani minútu.

Michal Novota

moderátor večera Lester Holt z NBC vyzeral z tria debatujúcich akosi najdôstojnejšie. V slušnom obleku hneď na úvod vyzval fanúšikov oboch táborov v sále, aby sa vzdali vášnivých prejavov súhlasu a nesúhlasu. Nie tak úspešne. Občas sa pohár prelial, kandidáti dali presne mierenú repliku a sála zaburácala. Inak si obaja do sály zobrali parádne zostavy. Počas výmen sa občas pochválili alebo postrašili tým, kto sedí v tmavej sále pred nimi. Trump si požičal generálov, admirálov, policajtov a nestarnúcu legendu „9/11” Rudolpha Giulianiho. Clinton Trumpovi pokrčila čelo, keď mu pripomenula, že pred ním sedí chlapík, ktorému zabudol zaplatiť faktúru za architektonický návrh riadne hustého golfového rezortu.

„Ak bola Clinton v pozícií učiteľky, Trump si zahral rolu neposlušného žiaka chyteného s ťahákom v rukáve.“

Ale už iba tým hrozným tichom sa obom kandidátom skomplikoval život. Hovoriť niečo pred priateľským davom, kde každé posolstvo prehluší entuziastický aplauz oddaných fanúšikov je predsa len komfortnejšie, ako stáť pred penetrujúcimi reflektormi v štúdiu vedľa oponenta.

Do scény, ktorá sa od posledných volieb vôbec nezmenila, nastúpili dvaja súperi. Sebavedomá Hillary Clinton zo stajne demokratov v krikľavo červenom kostýme a úsmevom za milión dolárov sršala optimizmom a sebadôverou. Kým neotvorila ústa. Prvé vety šli kostrbato, strojene, učene.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite