Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nebol som, nie som a nechcem byť Charlie

.anton Vydra .názory

Nie som Charlie. Napriek tomu som, prirodzene, mal súcit s obeťami útoku v januári 2015, keď teroristi vystrieľali redakciu francúzskeho satirického časopisu.

Anton Vydra

neviem, či nadmerné všímanie si krvavých udalostí – od teroristických útokov až po zemetrasenia a iné živelné pohromy – spôsobuje, že sa niektorí ľudia začnú správať akosi ľahostajne a cynicky k nešťastiu iných. Možno. A azda len uverili tomu, že toto je ten pravý ventil, cez ktorý v sebe dokážu zmenšiť vlastný strach. Alebo naň zabudnúť.

Redakcia časopisu Charlie Hebdo zverejnila najnovšie karikatúru s názvom Zemetrasenie na taliansky spôsob, ktorá opäť raz zašla za hranu. Vôbec nie prvýkrát. Tak to býva, keď sa niekto doslova programovo rozhodne pohybovať na ostrí noža.

„Karikatúra s názvom Zemetrasenie na taliansky spôsob opäť raz zašla za hranu. “

Na obrázku vidíme skrvaveného muža, obhorenú ženu (zrejme) a mŕtvych pod troskami, nad ktorými sa týči nápis „Lasagnes“. Fajn, chceli ste byť vtipní, dámy a páni z Charlie Hebdo. Lenže

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite