Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Erik Tomáš začal s vysťahovaním

.martin Mojžiš .názory

„Začnite s vysťahovaním“ – týmto heslom sa spustilo Slovenské národné povstanie. „Začnite s registráciou“ – týmto heslom sa spúšťa nová fáza učiteľského štrajku.

Martin Mojžiš

učitelia svoj štrajk vo februári neukončili, len ho prerušili. Teraz ho obnovujú a registráciu na stránke isu.sk otvorili symbolicky 29. augusta. Štrajk má mať tentoraz podobu vlny stupňujúcich sa výstražných štrajkov (detaily pozri na isu.sk) a v prípade vládnej hluchoty môže prerásť až do súvislého ostrého a neobmedzeného štrajku.

Spustením registrácie vysiela štrajkový výbor Iniciatívy slovenských učiteľov niekoľko signálov. Signál pre učiteľov znie: opäť máme osud vo vlastných rukách – čím viac sa nás registruje tým pevnejšie ho uchopíme. Signál pre odborárov znie: aj keď tento štrajk neorganizujete, využite ho pri kolektívnom vyjednávaní – nie sme vaši konkurenti, sme vaši spojenci. A signál pre ministerstvo školstva znie: začnite konečne robiť niečo poriadne a nielen vrtieť chvostom nad ohlodanými kosťami, ktoré vám hádže Kažimír – ak to nedokážete, začnite s vysťahovaním. Tak, ako Erik Tomáš.

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite