Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Raper Strapo, nácko Kotleba a hodená rukavica

.filip Olšovský .názory

Video z festivalu Grape muselo zaujať aj tých, ktorým sa cez víkend do Piešťan nechcelo. V jeho hlavných úlohách hviezdi jeden raper a dav skandujúci, že „Kotleba je starý nácek!“

Filip Olšovský

keď sme s kolegom Bálikom premýšľali, koho vybrať do nášho článku o raperoch s názorom, zhodli sme sa na trojici mien. A dúfali, že sme netrafili až tak úplne vedľa. Minimálne jeden z nich však v nasledujúcich mesiacoch ešte prekonal náš odhad.

Aj keď bol taký odjakživa, dokázal Strapo svojím jasným názorom na Mariana Kotlebu v poslednom období zarezonovať aj v širšom okolí. Najprv hosťovaním v klipe iného hip-hopera Petra Panna. Konkrétne slohou, za ktorú si vyslúžil ďalšiu dávku hejtu v komentároch. Povedať na rovinu, že „Kotleba je starý nácek,“ sa totiž doteraz zdráhajú aj umelci s vyhranenejším publikom, než je to Strapovo.

„Takéto porovnanie by mohlo poslúžiť aj stáliciam z brandže, ktoré sa sťažujú, že obdobie veľkých tém je preč a len ťažko prísť s niečím novým.“

Neskôr prišiel rozhovor pre portál Aktuality.sk, v ktorom dvadsaťsedemročný raper svoje názory z nášho článku zopakoval. Nebola to žiadna hlboká analýza a Strapo pri viacerých odpovediach narážal na hranicu nebezpečných konšpirácií. Hlavná emócia však bola jasná – na hudobnej scéne sa objavil minimálne jeden odvážlivec, ktorý má k politickému dianiu jasný a odvážny postoj.

Vyvrcholením bol víkendový festival Grape, na ktorom

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite