Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Dva kilometre vraždenia v Nice

.anton Vydra .názory

Muž v bielom nákladnom aute vrážal pri vrchole osláv dobytia Bastily do ľudí, strieľal po nich aj po polícii. Keď ho zneškodnili, začalo sa desivé počítanie obetí.

Anton Vydra

v správach 14. júla sa krátko poobede objavila informácia, že francúzsky prezident Hollande sa rozhodol ukončiť výnimočný stav v krajine, ktorý trval od novembrových útokov v Paríži. Dátum ukončenia výnimočného stavu mal byť 26. júl (to preto, aby sa počkalo na skončenie cyklistických pretekov Tour de France). Prezident to oznámil pri príležitosti štátneho sviatku Dňa dobytia Bastily. V súvislosti s tým takisto povedal: „Nemôžeme predlžovať výnimočný stav donekonečna, nedávalo by to zmysel. Znamenalo by to, že už nie sme republika, v ktorej vládne zákon platiaci za každých okolností.“

„Dva úplne odlišné postoje v najbližších dňoch opäť rozvíria rozporuplné diskusie na internete. To, čo dnes potrebuje Nice a jeho obyvatelia, je však skôr vyjadrenie solidarity.“

Uplynulo iba niekoľko hodín a Deň dobytia Bastily nadobudol o pol jedenástej večer celkom inú podobu po streľbe muža, ktorý v Nice neďaleko hotela Negresco zabil osemdesiat ľudí a 18 ťažko zranil.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite