Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

RTVS alebo SRAT?

.andrej Bán .názory

Nezaslúžene v tieni pokusu o odvolanie Kaliňáka ostala koaličná telenovela s názvom RTVS alebo SRAT. Tvorcovia jej dodali všetky ingrediencie. Je vážna, vtipná aj trápna.

Andrej Bán

hneď v úvode spomeniem, že všetci, ktorí podľahli ilúzii, že časy sa menia – ako spieva jubilant Bob Dylan – zrejme z nej rýchlo vytriezveli, keď čítali vyjadrenia staronového Fica. No to, čo predvádza v prípade sporu o verejnoprávne médium staronová SNS, menovite „nezničiteľný“ Anton Hrnko, ide ešte ďalej. Skutočný Slota možno obíde za alkohol za volantom iba s podmienkou, no jeho duch veselo žije ďalej.

Neriešme teraz, či by sa mali koncesionárske poplatky (teledaň, ako píše kolega Lukáš Krivošík) zvýšiť zo 4,64 eur na 7,00 alebo na 6,48 či 5,99. Prenechajme túto milú voľbu koaličnej rade. Je isté, že doterajší model financovania RTVS, keď sa trinásť rokov nemenila výška poplatkov, je neudržateľný. A isté je aj to, že na zdôvodnenia ich nepopulárneho zvýšenia (kto by tu chcel platiť za čokoľvek viac?) musí rezort kultúry predložiť dôslednejšiu analýzu fungovania RTVS. Tá sa totiž, a v tom má minister Maďarič pravdu, naozaj zlepšila. A v tom je presne problém, nazdávam sa.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite