Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Jedna gorila, tisíc ľudí

.andrej Bán .názory

Ctení diskutujúci, na príklade dvoch aktuálnych správ si ukážeme, aký je rozdiel medzi spravodajstvom a názorovou žurnalistikou. A mali by si to prečítať aj v TV Prima.

Andrej Bán

prvá správa: v ZOO v americkom Cincinnati museli zabiť 17-ročného gorilieho samca menom Harambe potom, ako mu do výbehu vošiel štvorročný chlapec a hrozilo, že zviera dieťaťu ublíži.

Druhá správa: za uplynulý týždeň sa podľa medzinárodných organizácií IOM a UNHCR utopilo vo vlnách Stredozemného mora približne tisíc migrantov, ktorí sa pokúšali na vetchých lodiach dostať z Afriky do Európy.

Urobme malý pokus. Už keby som skončil tu a nijako správy nekomentoval, tak som si istý, že sa pod mojim článkom objavia komentáre v duchu, že Bán opäť skresľuje realitu, klame, nadržiava utečencom, nevidí riziká islamizácie a vôbec. Buď je Bán za to zaplatený (dolármi samozrejme, nie rubľami), alebo to robí z presvedčenia. Jedno horšie ako druhé, fuj.

Ja tu ale neskončím a porovnám dopady oboch správ.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.posledné
.neprehliadnite