Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kačica šoféruje autobus KDH

.michal Magušin .názory

Nenaučí sa skôr kačica šoférovať autobus, ako Hlina predsedať KDH? Aj toto sa pýta Miroslav Kráľ, jeden z kandidátov na šéfa kresťanských demokratov.

Michal Magušin

prišiel mi email. Od Miroslava Kráľa, lídra platformy Ľud KDH, relatívne marginálnej partie vo vnútri hnutia, tvorenej viacerými členmi zo Zlatých Moraviec plus okruhom ľudí z Bratislavy. Pár jeho emailov som dostal už v minulosti a so záujmom som si ich čítal. Kráľ v nich voči vedeniu vystupoval vrcholne kriticky. Pôsobil ako človek, ktorému sa zdá, že jeho KDH bolo unesené a lídri ho nereprezentujú. Na straníka písal veľmi odvážne, kriticky do vlastných radov. Zvyčajne svoje výstupy okorenil niekoľkými heroickými vetami o ambícii dať veci do poriadku.

Tento email ma však zaujal najviac. Kráľ totiž prešiel do frontálneho útoku. Nasadol na tátoša a vytiahol do konfrontácie proti protikandidátom Alojzovi Hlinovi, Eleonóre Porubcovej, starým štruktúram, čiastočne aj médiám.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite