Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Padá KDH z dna do predpeklia?

.michal Magušin .názory

Niežeby Kresťanskodemokratické hnutie nebolo takmer pochované. Rezignácia Milana Majerského na kandidatúru na lídra KDH, sa však javí ako ďalší klinec do rakvy.

Michal Magušin

najskôr dve uvádzacie epizódky. Pred pár dňami mi (progresívnejší) človek z prostredia KDH povedal, že hlavný problém primátora Levoče Milana Majerského spočíva v jeho ambícii zotrvať po prípadnom zvolení na obidvoch stoličkách. Záchrana hnutia je vraj práca na plný úväzok.

Pred pár týždňami mi iný (skúsenejší) človek zo špičiek KDH vysvetľoval, ako zvláštne podľa neho vyzerá súčasný proces odovzdávania moci v hnutí. Predtým to vždy išlo konsenzom, od uznávaného predsedu do rúk uznávanej osobnosti. Od Čarnogurského k Hrušovskému, od Hrušovského k Figeľovi. Teraz vraj Figeľ po dlhom mlčaní označil ako novú možnú jednotku Milana Majerského, ktorý sa aj po tomto verejnom označení ešte sám rozhodoval, či do toho pôjde. Divné, neštandardné, mätúce. Nekonsenzuálne.

Teraz k jadru veci.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite