Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Aj Rakúšania volia extrém

.marína Gálisová .názory

Rakúskym prezidentom môže byť extrémista a Slovensko by si malo dať pozor. Aj u nás sú totiž takí, čo sa od Norberta Hofera učia. Je nebezpečný?

Marína Gálisová

ich fotošopovaného úsmevu sa nedá zľaknúť, kým nie je neskoro. Nepochodujú, len cupitajú vpred, krytí nevýraznými sloganmi, ktorých nudnosť si volič pomýli s decentnosťou. Tvária sa, že s minulosťou svojej strany nemajú nič spoločné, že ich zaujíma len budúcnosť. To posledné je pravda: ide im o vlastnú budúcnosť a vlastné ambície. Spoznali ste oživenú slovenskú SNS a jej Hrdo, odborne, atď...? Tak poznáte aj jej politický vzor, Norberta Hofera. Možno budúceho rakúskeho prezidenta. A áno - Hofer je nebezpečný.

Predkladá voličom extrémizmus s prijateľnou, ba milou tvárou.

Na rakúske pomery je to politický mladíček a vyzerá, že nevie do päť narátať. Ale 45-ročný letecký inžinier, ktorý slúžil aj ako vojak na rakúsko-maďarskej hranici a pár rokov pracoval pre Lauda Air, vie, čo robí. Z Rakúskej strany slobodných vytvoril obávanú politickú silu, akou od čias nebohého Haidera nebola. Urobil to jednoducho – stlmil bojovné pokriky, ale zachoval posolstvo, že Rakúsko patrí Rakúšanom, len ho zabalil do stráviteľných fráz. Doba mu pomohla, reakcie štandardných strán tiež.

„Spoznali ste oživenú slovenskú SNS a jej Hrdo, odborne, atď.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite