Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Boli sme v Kotlebovom vlaku

.michal Magušin .názory

Chvalabohu, teda žiaľbohu, sme Kotlebovu hliadku pod velením pištoľníka Krupu nestretli. Ale pár poučení sme si z cesty cez Nové Zámky, Kozárovce, Lok a Hronskú Dúbravu odniesli.

Michal Magušin

vy ste ozaj len vypatlaní kaviarenskí povaľači slniečkárski. Tak nás počastoval v komentári na facebooku ctený fanúšik, keď sme s kolegom Filipom Olšovským napísali do časopisu tému o tom, ako by bolo vhodné reagovať na Kotlebu na vrcholovej politickej úrovni. Akonáhle teda prišla správa o „zelených hliadkach“, vstali sme z kaviarenského povaľovania a vybrali sa do vlaku.

V Nových Zámkoch sme sadli na osobný vlak smerom do Zvolena. Práve na tejto linke sa udial incident, pri ktorom sedemnásťročný Róm napadol mladé dievča. Spolu s fotografom Borisom Némethom a videoreportérom Tomášom Prištiakom sme sa asi správali veľmi greenhornsky, pretože, ako sme sa neskôr dozvedeli, po vlaku sa rozkríklo, že v ňom sú novinári. Kotlebovcov sme v osobáku Nové Zámky-Hronská Dúbrava a ani v spätnom rýchliku v sobotu ráno z Banskej Bystrice do Bratislavy nestretli. Predsa sme si však dokázali všimnúť pár veci.

„Keď zavolali policajtov, viackrát im údajne s neochotou odpovedali, že nemajú čas.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite