Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Tomáš Drucker: Poštové ozdravenie

.michal Novota .názory

Je neskoré pondelkové popoludnie, na marec pomerne teplo. Pred poštou na Vlasteneckom námestí v Bratislave sa ako had ťahá dlhý rad nervóznych čakajúcich.

Michal Novota
Eugen Korda
Zlepší Drucker kvalitu slovenského zdravotníctva? Michal Novota pochybuje o tom, či na niečo takéto vôbec má politický mandát.

stáva sa to čoraz častejšie. Ľudia si zanadávajú popod nos a rezignovane sa postavia do radu. Prešľapujú na rozbitých schodoch, sem-tam medzi nimi presvitá kaluž blata a špiny. Vnútri na nich hľadí skanzen mobiliáru zo začiatku deväťdesiatych rokov. Vysoké docapkané a dolepené okienka. Nedostupné zamestnankyne nervózne vzdychajúce a prevracajúce oči s každým pohybom rúk. Nedá sa nesúcitiť. Práce majú nad hlavu. Všade neporiadok, obálky, stohy papierov a búchanie pečiatok. Nápisy Nerušiť, netelefonovať, nejesť, nedýchať. Všetko fixkou na zdrapoch papiera. Uprostred ťažkého vzduchu v nevkusnej vitríne naukladané pracie prášky, knihy a rôzne hry. Slovenská pošta v 21. storočí. V elektronickej dobe.

„Nápisy Nerušiť, netelefonovať, nejesť, nedýchať.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite