Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Neotravujte už s Kotlebom!

.andrej Bán .názory

Nie je to tak dávno, čo som deň pred voľbami písal o tom, že budeme mať fašistov v parlamente. A dnes? Už čitateľov písanie o Kotlebovi otravuje.

Andrej Bán

o Kotlebovi odrazu píšu všetci prebudení a totálne sa to míňa účinkom – je ho všade „veľa“, čo vyvoláva medzi nemalou skupinou ľudí až súcit či dokonca sympatie voči nemu ako „obeti“. No aký má dosah to, čo si tu my v Bratislave povieme či napíšeme, na jeho voličov? Tvrdím, že minimálny alebo žiadny.

Pozorujem aj u múdrych a vzdelaných ľudí psychologický fenomén: reťazec od zdesenia z fašistov v parlamente cez chvíľkový aktivizmus až po apatiu či rezignáciu. To všetko, podobne ako vznik vlády Fico III, v extrémne rýchlom slede. Nie, nehovorím o komentároch typu, že sme sa s Kotlebovcami v parlamente vlastne zaradili medzi „európsky normál“ (Dag Daniš) ani o milom blúznení, že „bojovať s extrémizmom sa dá aj z gauča“ (Eva Borušovičová). Mám na mysli široko zdieľané zabúdanie.

„Som presvedčený, že s fašistami sa ani nezdraví, nieto diskutuje či rokuje.“

Dobre, zopakujem to. Po prvé, ĽSNS v NRSR je dnes najväčší problém tejto krajiny. O tom som presvedčený. Ničí to aj ostatných politikov, ktorí sú zmätení a nevedia reagovať, robia hlúposti.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite