Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Keby ste vedeli ako kradneme, tak nás pozabíjate

.eugen Korda .názory

Pred mnohými rokmi mi môj sused, bývalý riaditeľ stavebného podniku, navrhol, aby sme išli privatizovať. Ja vraj mám ošetriť tých politikov a on zoženie v bankách peniaze.

Eugen Korda

aj sa mi to na chvíľu, blbcovi, zapáčilo. Vtedy som mal plat asi 3 000 korún, a tak som sa ho spýtal, že koľko si to požičiame. Nie veľa. „Takých 100 miliónov,“ bola jeho odpoveď. Oprelo ma z tej sumy o stenu a po tom, ako mi vysvetlil, že časť z toho pôjde na úplatky pre bankových úradníkov a zvyšok investujeme do nákupu firiem, ktoré následne vytunelujeme a necháme skrachovať, aby sme bankám nemuseli nič vracať, som z projektu môjho zbohatnutia vycúval.

Tento muž, podnikateľ postkomunistického strihu, sa do zveľaďovania svojich bankových účtov pustil aj bezo mňa. Podporoval Dzurindovu SDKÚ a odvádzal im z každej zákazky povinný desiatok. Ale tá „jeho hviezdna chvíľa“ prišla až s nástupom Smeru.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite