Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Peter Pellegrini: Svetlá budúcnosť Fica

.michal Magušin .názory

Vie pekne rozprávať. A má šarm, ktorý postaršie dámy na smeráckych mítingoch unášal do romantických zákutí ich myslí. V tom sú si podobní s kolegom Kaliňákom.

Michal Magušin

Je uhladený a nepôsobí arogantne. Zrejme na tom má podiel dobrá výchova. Pellegrini pochádza zo slušnej rodiny v Banskej Bystrici. Jeho otca poznajú ako šikovného automechanika, mama je učiteľkou. Mladý Peter bol skôr tichý a nenápadný, inteligencia mu však nechýbala. Učil sa na samé jednotky. V banskobystrických krčmách o ňom teraz hovoria ako o „tom schopnom smerákovi“.

„Možno je práve Pellegrini človekom, ktorý dokáže úspešne prevziať Ficovo hlavné životné dielo, stranu Smer.“

Pellegrini sa dostal do vysokej politiky po boku ďalšieho vplyvného Banskobystričana Ľubomíra Vážneho. Robil mu poslaneckého asistenta a angažoval sa v regionálnej politike. Asi nie je náhoda, že teraz získal donedávna Vážneho kreslo podpredsedu vlády pre investície. Žiak prerástol učiteľa a je v trende: za krátky čas sa stal podpredsedom strany, ministrom školstva a potom šéfom parlamentu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite