Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Robert Kaliňák: Vyhasínajúca hviezda

.michal Magušin .názory

Švihácky výzor, šarm a jasnosť v komunikácii mu zostávajú. Stále je to ten Kaliňák, ktorý kedysi zvykol vyjsť medzi novinárov na cigaretu a uvoľnene rozprávať o čomkoľvek.

Michal Magušin
Eugen Korda
Michal Magušin: Kaliňák zvykne klamať telom, kupuje si priazeň podriadených, ale často mu nejde o ozajstné dobro občanov.

imponuje aj drsným investigatívcom, ktorým dlho zdvíhal osobne telefóny. Aj úradníci na ministerstve vnútra ho stále majú radšej ako Lipšica, ktorý im predĺžil pracovný čas o obednú prestávku. Aj výška predvolebných koncoročných odmien dala Kaliňákovým podriadeným dôvod na spokojnosť, nehovoriac o hasičoch, ktorým každú chvíľu odovzdáva nejaké nové vozidlo. Je to jednoduché: ak si policajti, hasiči a úradníci budú robiť svoju priemernú prácu, za tohto ministra sa nemajú čoho báť.

Navonok sa teda môže zdať, že všetko hrá v Kaliňákov prospech. Stále má sympatie policajtov, úradníkov a aj medzi voličmi Smeru, o čom svedčí viac ako 350-tisíc krúžkov získaných vo voľbách. Je jasnou smeráckou dvojkou, tretí Pellegrini mal o 150-tisíc krúžkov menej. Práve toľko chýbalo Kaliňákovi na prvého Fica. Napriek tomuto prvému pohľadu je staronový minister za zenitom a svetlo jeho šťastnej hviezdy bude už len slabnúť. Prečo?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite