Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico má nového kritika. Jiřího Paroubka

.eva Čobejová .názory

Robert Fico je zvyknutý, že ho tvrdo kritizujú pravicoví politici. Ale že príde aj kritika zľava? A to od bývalého sociálno-demokratického kolegu Paroubka? To ho iste prekvapilo.

Eva Čobejová

Jiří Paroubek bol v rokoch 2006 až 2010 predsedom Českej strany sociálnodemokratickej a poldruha roka vykonával aj funkciu premiéra Českej republiky. Keďže sa mu nepodarilo v roku 2010 doviesť sociálnu demokraciu k vládnutiu, svojej predsedníckej funkcie sa vzdal. Dokonca stranu časom aj opustil a pokúsil sa o obnovenie silnej národnosocialistickej strany. Ani v tomto projekte neuspel, a tak sa v roku 2014 stiahol z politiky. Dnes už takmer nikoho nezaujíma.

O to zaujímavejšie je, že si práve Jiří Paroubek trúfa na verejnú kritiku Roberta Fica, jednak svojho priateľa, ktorý mu bol aj svedkom na svadbe, ale najmä – bezo sporu oveľa úspešnejšieho sociálnodemokratického politika v tomto regióne. Ale Jiří Paroubek zrejme netrpí nejakým komplexom neschopného človeka, a tak

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite