Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Morálny kolaps neúspešnej kandidátky SMERu

.iva Mrvová .názory

Hoci Dana Sršňová v aktuálnych voľbách nekandiduje, Facebookom sa nesie jej volebné heslo s kontrastným vyjadrením straníčky k učiteľskému štrajku. Miesto hanby začala udávať ľudí.

Iva Mrvová

dana Sršňová mala číslo 13, keď minulý rok kandidovala za stranu SMER do mestského zastupiteľstva v Ružomberku. V roku 2013 sa zas usilovala získať kreslo v župných voľbách Žilinského kraja. Za rovnakú stranu. Hoci bola v oboch prípadoch neúspešná, jej volebné heslo sa v aktuálnom dianí učiteľského štrajku objavilo opäť. Vykreslilo totiž zaujímavý rozmer Sršňovej cynickej sociálnej politiky.

Jej predvolebný plagát v posledných voľbách zdobilo, podľa nej, jej životné krédo: „Pomôcť čo len jednému človeku má zmysel.“ Na Facebookovom profile však k aktuálnej situácii učiteľov uverejnila iné vyhlásenie. „Štrajkuje 2,67% škôl. Keď sa im nepáči, môžu ísť. Začiatok optimalizácie školstva.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite