Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Neťahať zbytočne tigra za fúzy, kým nesedí v klietke

.anton Vydra .názory

Kolegyňa Iva Mrvová napísala výzvu rektorom a akademickým senátom univerzít, aby prestali mlčať a zastali sa štrajkujúcich učiteľov. Lebo sa to týka aj ich. Súhlasím. A predsa...

Anton Vydra

A predsa si myslím, že je to ako hádzať hrach na stenu. Väčšina našich slovenských univerzít sa k spoločenským témam stavia už dlhodobo laxne. Niežeby si nevšímali, čo sa okolo nich a v tomto štáte deje. Vedia to, až pridobre. A napriek tomu sú ticho. Neočakávam, že sa začnú húfne ozývať (iba ak pod silným mediálnym tlakom, ak prekročí kritickú hranicu a oni sa začnú cítiť nekomfortne). Pokiaľ ide o štrajk učiteľov, nateraz sú výnimkami iba UK, čiastočne VŠMU a zopár fakúlt (medzi prvými Pedagogická fakulta Trnavskej univerzity) a fakultných senátov. Ostatní zatiaľ zrejme vyčkávajú, či už nastal ten správny okamih ozvať sa. Čo všetko sa môže skrývať za týmto mlčanlivým správaním ostatných univerzít?

V prvom rade je to pohodlnosť, na ktorú si za tie roky navykli.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite