Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mám byť aj ja vulgárny?

.andrej Bán .názory

Schengen je pred kolapsom. S kolegom Tomášom Prištiakom sme boli na hraniciach Slovinska. Pod jeho dobrou videoreportážou o migrantoch bol iba jeden komentár. Citujem: „debil Bán".

Andrej Bán

.ten hodnotný komentár tam už nie je a jeho autor, ktorý sa podpisoval ako „Martin Heretik" si už u nás takto nezadiskutuje. Na našu stránku sa prihlásil z e-mailu pod menom „m.pihulic". Takže, pán Pihulič, či ako sa to voláte, tieto slová sú určené vám, no nielen vám.

Po prvé, od mája minulého roku s obavami hovorím a píšem, že na utečencov, kvóty a migračnú vlnu môžeme mať rôzne, doslova akékoľvek názory, len nebuďme, prosím, vulgárni a agresívni. Jazyk, aký používame, je určujúci. Od začiatku pri tejto téme došlo k lživému splošteniu: vraj sú tu iba dve strany, slniečkári a xenofóbovia. Tí prví vraj bezbreho všetkých utečencov vítajú, tí druhí ich nenávidia. Tí prví sú vraj naivní hlupáci, tí druhí zase cynici. Takže, priatelia, sú to číre nezmysly. Takto vymedzené dve strany sporu nie sú, je to slamený strašiak, fiktívny nepriateľ, do ktorého sa dobre kope – lebo neexistuje. Nepoznám nikoho, ešte raz, nikoho, kto by všetkých utečencov pozýval. Ani toľko preklínaná kancelárka Angela Merkelová, ktorú za jej postoje oceňujem, ale o tom inokedy.

„Premiér Robert Fico je na rozdiel od Daga Daniša zbabelec neschopný reflexie a neschopný aj ostrej polemickej diskusie.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite