Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ako sa robí dobrá personálna politika? Ako v Smere!

.eva Čobejová .názory

Ak ste členom Smeru a stojíte po boku premiéra aj v ťažkých časoch, nemusíte sa báť, že vás Robert Fico odstaví či zavrhne – len preto, že ste niečo nezvládli alebo ste starí.

Eva Čobejová

Personálnu politiku robí Robert Fico vo svojej strane geniálne. Nevyrába si zbytočne vnútorných nepriateľov či urazenú opozíciu. Môže si to aj dovoliť, má dostatok miest, aby „nepotrebných“ slušne odstavil a zabezpečil. Tak, aby sa nikto necítil urazený, ponížený či aby nebodaj nezatúžil po pomste. Robert Fico sa v tomto smere dôkladne poučil prvým a jediným vážnym prešľapom – keď do strany angažoval Bohumila Hanzela a zrejme ho v strane nedokázal saturovať dostatočne. Tak vznikla kauza hlasu podobného Ficovi.

Spomeňme si, ako sa Fico elegantne zbavil Beňovej-Flašíkovej (a tak vlastne aj jej kšeftujúceho manžela), či ťažko ovládateľného intelektuála Borisa Zalu – poslal ich do Európskeho parlamentu. A z takéhoto lukratívneho postu sa ťažko rebeluje.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite