Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kotlebova Bystrica? Tak to teda nie!

.juraj Kušnierik .názory

Najprv zamietnuté dotácie pre Divadlo Štúdio tanca z dôvodu údajnej dekadentnosti, teraz stop projektu STOP EXTRÉMIZMU! Bábkového divadla na Rázcestí. Kotleba sa vyznamenáva!

Juraj Kušnierik
Bábkové divadlo na Rázcestí (BDNR) bolo prvé divadlo, do ktorého som chodil. Najprv na detské predstavenia v rámci školského vyučovania, neskôr na dospelejšie klauniády. To Rázcestie, na ktorom divadlo stálo, bolo presne v polovici cesty medzi našou školou a našim “dvorom” na konci Kollárovej ulice. Cestou zo školy sme sa často zastavovali pri jeho plagátoch. Páčili sa nám. Vtedy by sme to asi tak nepovedali, ale dnes vieme, že toto divadlo patrilo medzi tých niekoľko inštitúcií, ktoré dodávali farby do ináč pomerne sivej normalizácie nášho detstva.

Neskôr sa divadlo presťahovalo do krásnej Vily Dominika na Skuteckého ulici a vytvorilo v nej skutočne čarovný, hravý svet. S Ivetou Škripkovou a s Mariánom Peckom, ktorí BDNR už roky vedú som sa medzitým spriatelil a z obďaleč som sledoval ich zaujímavú a dôležitú prácu.

Vôbec ma neprekvapilo, že ľudia z BDNR iniciovali projekt STOP EXTRÉMIZMU!

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite