Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pastiersky list ma sklamal

.denisa Gdovinová .názory

Doteraz som bránila pochody za život. Nie, nie je to len paranoidná manifestácia proti dekadentnému úpadku, hovorila som svojim liberálnejším kamarátom. Už nebudem.

Denisa Gdovinová

Keď kňaz dočíta evanjelium a nadýchne sa ku kázni so slovami: „Teraz si prečítame, čo nám odkazujú otcovia biskupi,” vždy sa znepokojene zamrvím. Väčšinou dám aj jeden Zdravas za to, aby to tentokrát bolo iné. No nie je a o pár minút už beznádejne prevraciam očami. Je zvláštne, že list, ktorý sa začína takým vrúcnym oslovením ako „Drahí bratia a sestry!” dokáže chladnúť každým odsekom.

Dnešný pastiersky list sa biskupi rozhodli napísať inšpirovaní blížiacim sa Pochodom za život. Aj dnes sa potvrdilo moje vážne podozrenie, že biskupi sú musia byť silní cholerici. Ústrednú časť listu tvorí pobúrenie nad článkom z týždenníka Trend s klasicky liberálnym názvom Vďaka, ale nebudem mať deti. Prečo je výhodné žiť život bez potomkov. Text cirkevné autority rozčúlil až tak, že sa na ňom rozhodli ilustrovať úpadok materstva vo svete. V článku možno nájsť všetko to, čo sľubuje názov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite