Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Rakovina, láska moja finančná

.eugen Korda .názory

Máte rakovinu? Tak si buďte istý, že po krátkom čase natrafíte na hochštaplerov najhrubšieho zrna, ktorí si z vašej choroby budú chcieť urobiť dobrý a hlavne výnosný obchod.

Eugen Korda

Na internete nájdete desiatky liečiteľov, ktorí vám nasľubujú zázračné uzdravenie či zlepšenie zlého stavu. Iba, a to je to podstatné, si musíte kúpiť ich produkt - tabletky, zázračné tinktúry, elektromagnetické prístroje ničiace nádorové bunky či kryštály z Tibetu. A to už nehovorím o tisíckach rád na internete, čo všetko máte jesť či nejesť v prípade, že vám táto zákerná choroba vstúpila do života.

Celý život som sa článkom o rakovine vyhýbal. Mal som doslova panickú hrôzu o tejto chorobe čo i len čítať. Lenže, choroba si ma našla. Teda našla si mne blízku osobu a tak sa jej už nedalo vyhnúť. Mali sme ju doma 24 hodín denne a spolu sme sa snažili (a dodnes sa snažíme a budeme sa snažiť) nejako s ňou vybabrať. Zatiaľ sa nám to darí. Vďaka Bohu a vďaka lekárom. Lebo boli to práve lekári, ktorí s rakovinou zviedli a zvádzajú, zatiaľ úspešný boj. Patrí im veľká vďaka.

"Vrúcne nás vystískala a odviedla do kancelárie, v ktorej vraj učí ľudí ako podnikať a zdravo žiť. Vtedy mi prvýkrát zablikala v hlave kontrolka. Jej manžel, vedecký pracovník SAV, nám ledabolo podal ruku. Potom sa to začalo."

Lenže, a tu sa dostávam k tomu, prečo píšem tieto slová, natrafili sme aj na hochštaplerov, ktorí sú rakovinou tejto spoločnosti. Tu je ten príbeh. V jeden deň sme náhodou stretli milú pani, ktorá sa nám prihovorila s tým, že je naša suseda z dvora, kde bývame. Nuž nepoznal som ju, ale začali sme sa rozprávať. Po krátkom čase spomenula svojho manžela. Vraj pracuje v Slovenskej akadémii vied na Ústave experimentálnej onkológie ako samostatný vedecký pracovník. Tak som vyšiel s farbou von a povedal jej, čo moju rodinu postihlo.

Milo ma prekvapila. Vraj zorganizuje stretnutie s jej manželom. Máme priniesť chorobopisy a on sa jej bude snažiť nejako poradiť a pomôcť. Veď to už urobil aj v iných prípadoch, tak prečo by nepomohol takým milým susedom. Naozaj som bol šťastný, že sa našiel taký ochotný človek. Aj som si ho potom na stránke SAV„preklepol" a zistil, že naozaj nie je žiadny vedecký príštipkár. Našiel som množstvo článkov v renomovaných zahraničných časopisoch publikovaných pod jeho menom. Akékoľvek pochybnosti o jeho odbornosti boli tým pádom z mojej hlavy odstránené.

A tak sme na stretnutie išli s veľkými očakávaniami a bez podozrenia, že sa nás niekto bude snažiť oklamať. Pani nás už čakala pred svojou kanceláriou, vrúcne nás vystískala, vybozkávala a odviedla dnu, do priestrannej kancelárie, v ktorej vraj učí ľudí ako podnikať a zdravo žiť. Vtedy mi prvýkrát zablikala v hlave kontrolka. Jej manžel, vedecký pracovník SAV, nám ledabolo podal ruku. No a potom sa to začalo. Najprv nám oznámil, že výskumom rakoviny sa zaoberá celý život. Potom farbisto popísal, čo tá choroba vlastne s človekom robí a nakoniec si vyžiadal chorobopis.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite