Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Obama naozaj utíšil Bibiho

.denisa Gdovinová .názory

Americký satirický web The Onion informoval, že izraelský premiér Netanjahu je smutný. Po dohode s Iránom sa ho Spojené štáty snažia utíšiť dodávkou pekných lesklých balistických rakiet.

Denisa Gdovinová

Deň po vydaní tejto správy si izraelské noviny Haaretz všimli zvláštnu náhodu. Napísali rovnaký článok – avšak na rozdiel od satirického The Onion informovali o faktoch. V článku píšu o minulotýždňovej dohode šiestich krajín s Iránom vo Viedni. Tá mala pre Izrael trpkú príchuť. Čína, Francúzsko, Rusko, USA, Veľká Británia a Nemecko sa dohodli na tom, že oslobodia Irán od vyše deväťročných sankcií. Irán bude na oplátku spolupracovať. Svoje zásoby uránu má znížiť o 96 percent, všetko v snahe USA zamedziť Iránu vytvoriť atómovú bombu. Krajina má tiež demontovať väčšinu svojej jadrovej infraštruktúry.

„Bibi je vždy mrzutý, keď nás vidí baviť sa s Iránom. Ale zopár desiatok pozemných rakiet s krátkym dosahom ho zvyčajne rozveselí,“ povedal pre The Onion hovorca ministerstva Daniel Goldmann.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite