Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vladimír Suchodolinský potrebuje pomoc

.marek Vagovič .názory

Pred dvoma rokmi zverejnil správu o tunelovaní Vojenskej spravodajskej služby za prvej vlády Roberta Fica. Aj keď trestné stíhanie zastavili, išlo o odvážny čin, ku ktorému by sa odhodlal len málokto.

Marek Vagovič

Hoci Vladimír Suchodolinský tým veľa riskoval, nepodarilo sa ho umlčať. Trpezlivo odpovedal na otázky novinárov, vysvetľoval pozadie kauzy, apeloval na politikov aj na orgány činné v trestnom konaní. Poctivo chodil na všetky výsluchy, kde predložil množstvo dôkazov o tunelovaní vojenskej tajnej služby. Bohužiaľ, nepomohlo: dnes nie sú stíhaní tí, ktorí kradli, ale tí, ktorí na to upozornili. Konkrétne Roman Mikulec – bývalý riaditeľ vojenského spravodajstva a priateľ Vladimíra Suchodolinského.

Práve Mikulec teraz zorganizoval zbierku, aby pomohol svojmu bývalému kolegovi a kamarátovi. Vladimír Suchodolinský totiž vážne ochorel na vzácnu formu rakoviny. Keď sme za ním pred niekoľkými týždňami – spolu s Eugenom Kordom – vycestovali do Prešova, bolo cítiť, že sa trápi. Vladimír Suchodolinský je však veľký bojovník, takže sa to snažil dať čo najmenej najavo. Takmer hodinu znovu neúnavne kritizoval praktiky polície, prokuratúry aj tajných služieb na Slovensku.

Ako hrdý človek odmietal aj finančnú pomoc. No keďže liečba na Slovensku mu nezaberá, Vladimír Suchodolinský potrebuje absolvovať operáciu v zahraničí, ktorá stojí najmenej 20-tisíc eur. Pomôžte mu preto v jeho ťažkom boji, pretože tento čestný a odvážny človek si to zaslúži. Ak môžete, prispejte Vladimírovi Suchodolinskému na operáciu cez túto stránku.

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite