Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zhromaždenie za voľbu Richarda Lintnera

.štefan Hríb .názory

Po absolútnej podpore fanúškov a prakticky všetkých hokejových hviezd v prospech Riša Lintnera ostáva už iba jediná otázka: Zvolí si zväz prezidenta pre seba, alebo pre slovenský hokej?

Štefan Hríb

Nadišiel čas rozhodnutia. Po mesiacoch aktivít Richarda Lintnera je zrejmé, že svojou víziou presvedčil prakticky všetkých významných hráčov a najmä drvivú väčšinu fanúšikov, pre ktorých sa hokej hrá. Ale vo štvrtok rozhodnú delegáti.

.týždeň stojí od začiatku jednoznačne na Lintnerovej strane. Pri pohľade na oboch kandidátov to nebola voľba, ale samozrejmosť. Aj preto sme s ním a Ottom Haščákom pripravili Pod lampou (a neskôr text Za lepší hokej s Richardom Lintnerom, pod ktorý sa osobne podpísalo okolo 1800 ľudí.

Dnes uverejňujeme výzvu, ktorú delegátom SZĽH adresujú fankluby z celého Slovenska. Tie organizujú na štvrtok o 9.00 v Bratislave zhromaždenie priamo pred budovou hotelu Hilton na Trnavskej ceste, v ktorej sa volebný kongres koná. Tu je text výzvy:

Vážení delegáti SZĽH.

Na Slovensku máme ako občania rôzne politické presvedčenie, vierovyznanie, národnosť a ekonomické postavenie. No jedno máme spoločné. Všetci milujeme hokej!

Hokej je pre Slovensko istým druhom sebaurčenia a pocitom hrdosti. Slovenský príbeh od Shefieldu cez Lillehammer, otĺkanie sa v C a B kategórii až po zázračný Goteborg 2002 je príbehom nás všetkých.

Tento štvrtok práve Vy rozhodnete o ďalších stranách toho bytostne dôležitého príbehu Slovenska. V ňom ide o viac než vyhrať, alebo čestne prehrať, ako tomu bolo po minulé roky a desaťročia v našom hokeji. Vo štvrtok bude Vaše hlasovanie so zatajeným dychom sledovať celé Slovensko. Osud a viera v lepšie a spravodlivejšie hokejové Slovensko je iba vo Vašich rukách. Nerozumieme hokeju tak dobre ako Vy. Pre Vás je to tvrdá každodenná práca, pre nás celoživotná vášeň, životný štýl. Pre Slováka, Maďara či Róma na Slovensku je hokej niečo ako náboženstvo. Hokej je pre nás láskou na celý život.

Prosíme Vás rozhodnite sa správne!

Organizátori protestu:

František Debnár - Fanúšik Slovenského hokeja

František Žrobek - Fanklub Poprad

Dušan Vilem - Fanklub Košice

Rene Lipták - Fanclub Trenčín

Marek Boka - Michalovské noviny

Lukáš Jančisko - Fanklub Michalovce

Lukáš Martinčák - Fanklub Michalovce

Mária Bujalošová - Fanclub Košice

Milan Nedelka - Fanklub Piešťany

Ivan Mika - Hokejový klub Snina

Martin Timko - Hokejový klub Sobrance

Peter Pangrac - Fanklub Bardejov

Podporuje nás aj:

Marek Duľa a jeho iniciatíva Spojme sa pre hokej (http://www.spojmesaprehokej.eu )

Štefan Hríb redakcia .týždeň - podpisy v redakcii .týždeň

a tisíce fanúšikov z celého Slovenska

Ďakujeme!

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite