Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Nech sa krása nestráca!

.juraj Kušnierik .názory

Bol to výnimočný týždeň z hľadiska slovenského webu: Slovenská národná galéria spustila nový Web umenia, Artforum literárny portál Medzi knihami.

Juraj Kušnierik

Skúsenosť z printových médií je - žiaľ a pochopiteľne - taká: kultúra dostáva viac priestoru vtedy, keď nejakým spôsobom zasiahne do prudko plynúceho mainstreamu, keď sa z nejakého dôvodu vynorí z vianovskej peny dní a na chvíľu zaujme "širšie publikum". Ináč je skôr ozdobou, ornamentom, či voľnočasovým vydýchnutím po výdatných sústach politiky, ekonomiky a celebritného lajfstajlu.

Nie, nešťažujeme si: je to tak hlavne preto, lebo to vy, naši milí čitatelia, poslucháči a diváci, takto chcete. A vaše prianie je pre nás - no, asi nie rozkazom, ale určite inšpiráciou.

Lenže sú medzi nami aj takí, ktorí by si chceli o knihách, či umení, prečítať/vypočuť/uvidieť viac. No a takí - autor týchto riadkov medzi nimi - majú tento týždeň dôvod k menšej oslave.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite