Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Večera s Havranom na dovracanie

.eugen Korda .názory

Citát z Denníka N: "Verejnoprávny telerozhlas priznáva, že od začiatku konfliktu na Ukrajine čelí manipulatívnym sťažnostiam na svoje spravodajstvo. Čarnogurského do relácie Večera s Havranom pridali, aby si boli istí úplným zachovaním objektivity".

Eugen Korda

  Mňa teda najviac zaujali slová "aby si boli istí úplným zachovaním objektivity". Nuž teda väčšiu sprostosť som už dlho nečítal a nepočul. Havranovu reláciu som si pozrel a nemám pocit, že by jeho hostia boli vo vzťahu k téme nejako neobjektívne zaujatí, nedajbože nevyvážení. A moderátor sedel pekne v strede a oni pekne po stranách. Doslova zlatý debatný rez to bol - vyváženosť na pohľadanie. 

  Reláciu však úplne zničil prílepok, ktorý Havran musel do nej vložiť a strpieť jeho odvysielanie. V ňom bývalý predseda vlády a dnes propagátor politiky Kremľa Ján Čarnogurský, okrem iného, spochybnil výpovede dvoch zajatých Rusov, ktorí sa priznali k tomu, že sú členmi špeciálnych prieskumných jednotiek Ruskej armády. Vraj tak mohli urobiť pod nátlakom a uverí ich slovám až vtedy, keď ich pustia a oni to isté povedia, až sa opäť ocitnú v náručí Vladimíra Putina. Tomuto sa hovorí nepriestrelná argumentácia. Pán Čarnogurský však akosi pozabudol na to, že obaja vojaci takto vypovedali v prítomnosti medzinárodných pozorovateľov OBSE, teda organizácie, ktorú on pozná doslova z vnútra.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite