Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

FIFA za 540 eur

.filip Olšovský .názory

Čo nové sa tento týždeň stalo vo svete najpopulárnejšieho športu? Šokujúce hlasovanie, sprenevera humanitárnej pomoci a jeden tragický film. A to je ešte len streda.

Filip Olšovský

Náš článok o korupčnej histórii Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) sme zakončili metaforou. Podľa nej sa ešte stále úradujúci prezident FIFA Sepp Blatter ocitol vo filme, ktorého režiséra si neobjednal. Na tom sa od začiatku týždňa nič nezmenilo. Práve naopak, poctivo budovaný domček za smiechu všetkých naokolo stále nekotrolovateľne padá jeho staviteľom na hlavu. Ešte komickejší je ale príbeh iného filmu. Toho, ktorý si Blatter objednal cielene.

.dôležitejší než Haiti

Najprv však o tom prvom. Kauza FIFA si po kľúčových svedectvách žije svojím životom, ktorý bude svetové média kŕmiť ešte zopár týždňov. A naozaj sa nie je čomu čudovať. Spod závoja, ktorý štyridsať rokov starostlivo pred svetom ukrýval svoje tajomstvá, postupne vychádzajú správy, ktoré dokážu bez problémov šokovať aj striktných nešportovcov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite