Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

​Lekár Suchánek píše Ficovi

.marek Vagovič .názory

Alan Suchánek a Magdaléna Kovačovičová, ktorí vlani upozornili na predražený nákup CT v piešťanskej nemocnici, žiadajú premiéra o pomoc. Starý prístroj vraj ohrozuje životy pacientov.

Marek Vagovič

Vláda Roberta Fica investuje v poslednom čase státisíce eur do vybavenia nemocníc, ktoré patria štátu. Lekár Alan Suchánek a zdravotná sestra Magdaléna Kovačovičová však upozorňujú, že kabinet vyčlenil 600-tisíc eur aj na kúpu CT pre nemocnicu v Brezne, ktorá nepatrí štátu. V liste, ktorý adresovali 20. mája 2015 premiérovi Ficovi, preto žiadajú o pomoc aj pre nemocnicu Alexandra Wintera v Piešťanoch. “Naša nemocnica je nezisková organizácia, ktorej väčšinovým zakladateľom je štát, zastúpený ministerstvom zdravotníctva. Preto si Vás dovoľujeme požiadať o pomoc pri zadovážení nového CT prístroja pre našu nemocnicu,” píšu Suchánek a Kovačovičová v liste, ktorý získal časopis .

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite