Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tridsať druhov jogurtov

.denisa Gdovinová .názory

Keď ešte chodil Ondrej Šteffl do školy, pripravovali ho na svet, ktorý bude aj po vychodení školy o desať rokov rovnaký. Odvtedy prešlo štyridsať rokov a dnešné desaťročné deti zažili už tri druhy iPhonov.

Denisa Gdovinová

Ondrej Šteffl je výraznou postavou českého vzdelávania. Stojí na čele spoločnosti Scio a zbrojí proti klasickému školstvu. Jemu podobní bojovníci dookola upozorňujú na to, že časy sa zmenili. „Práca už nikdy nebude to, čo bývala,“ straší na konferencii o školstve Cesty k dobrej škole aj Lukáš Bakoš z firmy Maxmant Consultant.

Plnej sále sústredených učiteľov toho Bakoš v podstate ani veľa nepovedal. „Ja neviem, ako na to. Len vám chcem ukázať, čo ako novodobý zamestnávateľ potrebujem,“ povedal a staršia učiteľka blízko mňa si odfrkla. „Predstavte si svet v ktorom zamestnanec...“

Nemá presne stanovenú pracovnú dobu. Pribúda zamestnaní, v ktorých nie ste päť dní v týždni s tým, že o tretej padla. Čoraz častejšie je zamestnanec poverený vykonať zadanú úlohu – a je na ňom, či to bude v noci, či v nedeľu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite