Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koalícia Smer – Kováčik

.marek Vagovič .názory

Špeciálny prokurátor dnes neprišiel na branno-bezpečnostný výbor, kde mal vysvetliť, prečo blokuje vyšetrovanie kauzy Gorila. Poslanci Smeru chceli dokonca opozícii zabrániť, aby sa o tejto otázke diskutovalo na pôde parlamentu.

Marek Vagovič

O Dušanovi Kováčikovi už napísal časopis .týždeň toľko článkov, že by vydali aj na knihu. Prvýkrát sme spôsob myslenia a rozhodovania špeciálneho prokurátora rozkryli v roku 2011, kedy sme upozornili, že sabotuje vyšetrovanie spoločensky významných, alebo politicky výbušných káuz (financovanie Smeru, tunelovanie SKB, Veľký Slavkov, Šatan). Minulý rok sme zverejnili informácie, že Kováčik blokuje aj preverovanie kauzy Gorila, respektíve, že zastavil trestné stíhanie až v dvoch tretinách prípadov, ktorými sa ako prokurátor zaoberá.

.strach z novinárov

Napriek tomu bol vlani v máji znovu zvolený za špeciálneho prokurátora. Ak sa nestane nič mimoriadne, tak bude Kováčik v tejto funkcii až do roku 2021. Lenže dnes zrejme pohár trpezlivosti pretiekol: špeciálny prokurátor totiž neprišiel na rokovanie branno-bezpečnostného výboru parlamentu, kde mal vysvetliť niektoré pochybnosti pri vyšetrovaní kauzy Gorila. Konkrétne najmä dve veci: prečo odmieta vypočuť šéfa SIS Jána Valka a prečo nechce predvolať na výsluch bývalého agenta tajnej služby Petra Holúbeka, ktorý nahral rozhovory šéfa Penty Jaroslava Haščáka s politikmi (o korupcii pri privatizácii za druhej Dzurindovej vlády).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite