Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Robo a Dušan

.marek Vagovič .názory

Premiér Robert Fico sa dnes stretol so špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom, ktorému vraj odovzdal dokumenty k spoločnosti Váhostav. Ak tým sleduje zastavenie trestného stíhania v tejto kauze, lepšieho parťáka si ani nemohol vybrať.

Marek Vagovič

Momentálne totiž na Slovensku neexistuje predstaviteľ orgánov činných v trestnom konaní, ktorý by išiel Smeru tak po ruke ako Kováčik. K špeciálnemu prokurátorovi sa v tomto smere približujú len policajný prezident Tibor Gašpar a generálny prokurátor Jaromír Čižnár. Tí sú však odborne aj intelektuálne na vyššej úrovni ako Kováčik, takže sporné rozhodnutia a kroky vedia z mediálneho hľadiska lepšie “ustáť”.

Špeciálny prokurátor má problém najmä pre kauzu Gorila, kde odmietol vypočuť kľúčového svedka – bývalého agenta SIS Petra Holúbeka. Ten zo svojho bytu nahral rozhovory šéfa Penty s politikmi, s ktorými sa bavil o úplatkoch pri privatizácii počas Dzurindovej vlády, ale aj o akcionároch Smeru.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite