Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Najhoršia matka na svete zasahuje

.marína Gálisová .názory

V roku 2008 dovolila newyorská matka 9-ročnému synovi, aby sám cestoval domov metrom a autobusom. Bolo to jeho vytúžené, vyprosené dobrodružstvo. Dala mu mapu, dvadsaťdolárovku, drobné do telefónneho automatu a kartu na metro. Takmer ju za to udali na sociálke.

Marína Gálisová

Nie preto, že by sa chlapcovi počas samostatnej výpravy po meste niečo stalo. Deväťročný mladý muž docestoval domov rýchlo, šťastne a celý nadšený z novonadobudnutej nezávislosti. Zato polovicu ľudí, ktorým to pani Lenore Skenazy vyrozprávala, takmer skolil infarkt. Od hrôzy, pohoršenia a svätého hnevu na matku, ktorá v tejto dobe!!! Áno, v tejto dobe!!! vystavila dieťa takému nebezpečenstvu.

Lenore Skenazy si vyslúžila označenie najhoršia matka na svete, oborili sa na ňu rôzne organizácie na ochranu detí, nehovoriac už o tom, že sa stala terčom vyhrážok, že jej deti (okrem syna má ešte jedno) vezmú.

Obhajovala sa dvoma argumentmi. Jednak tým, že štatisticky sú v USA prípady únosov detí neznámymi osobami (teda nie exmanželmi, exmanželkami, duševne chorými príbuznými a podobne) čoraz zriedkavejšie. Ak má niekto dojem, že ich počet stúpa, je to spôsobené len rozpitvávaním v médiách a na sociálnych sieťach, ktoré po takýchto tragédiách vždy nasleduje.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite