Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

SME v pazúroch Penty II.

.marek Vagovič .názory

Je slobodným rozhodnutím každého redaktora SME, či po príchode Penty zostane alebo odíde. Som si istý, že viacerí odídu, a držím im palce. No zároveň som presvedčený, že aj tí, ktorí zostanú, budú robiť všetko preto, aby pod novým majiteľom nestratili tvár.

Marek Vagovič

Nedávno som na tomto mieste napísal blog, ktorý mnohí redaktori SME pochopili tak, že ich bohorovne poučujem, ako sa majú správať, keď ich noviny kúpi Penta. Nič také ma, samozrejme, ani nenapadlo: v SME som totiž zažil štyri mimoriadne plodné roky, čo som ocenil aj v ankete, ktorú urobil tento denník s bývalými redaktormi pri príležitosti 20. výročia svojho vzniku: “Z novinárskeho hľadiska to boli pre mňa veľmi silné roky. V SME som sa naučil byť zodpovedný, spravodlivý, precízny, úderný aj presný. Články v SME mali vždy váhu – politici ako Fico ich síce často spochybňovali, no ani on si ich nedovolil ignorovať.”

V ťažkých chvíľach prvej Ficovej vlády – a tých sme s vtedajším predsedom vlády zažili naozaj dosť – nám navyše šéfredaktor novín Matúš Kostolný vždy kryl chrbát.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite