Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pohoda: nielen headlineri

.juraj Kušnierik .názory

Hoci ich mená nie sú na plagátoch ľahko viditeľné, Pohoda by bez nich nebola celkom Pohodou.

Juraj Kušnierik

Na Pohodu pôjdeme kvôli Pohode samotnej a určite si nenecháme ujsť Kraftwerk, Mogwai, Suede, Goldfrapp, Trickyho, Tame Impala, Moderat, The Afghan Whigs, Juanu Molinu, Janu Kirschner, Kelis, Kosu z nosa či Azealiu Banks a spolu s kolegami Petrom Bálikom a Tomášom Slaninkom sme v každotýždennom aj pohodovom .týždni vysvetlili prečo.

Nedá mi nespomenúť ešte zopár účinkujúcich, na ktorých sa teším, no pod veľkou váhou headlinerov na nich väčšinou nezostáva miesto. A to je škoda. Lebo práve vďaka ním je Pohoda priestorom nečakaných objavov. Ak sa skutočne chcete nechať prekvapiť, tak v tejto chvíli prestaňte čítať a len sa s ušami a očami otvorenými túlajte letiskom. Nasledovať totiž budú moje "odporúčané objavy" (viem, znie to hlúpo, ale ako to nazvať?).

Štvrtok

Lucy Rose. Anglická pesničkárka. Jej piesne sú nežné a krehké. Podľa kolegov z Daily Telegraph patrila medzi to najlepšie, čo videli minulý víkend na Glastonbury. Práve tam, v BBC Music Tepee, takto zaspievala pesničku Shiver. Na Pohode vystúpi vo štvrtok v (klimatizovanom) šapitó Europa Stage.

Herzog Herzog. Jeden z viacerých zástupcov dôležitého slovenského vydavateľstva Exitab vydal v decembri minulého roka svoj tretí album Sitzfleisch, ktorý je plný delikátnych samplov a nalomených beatov. Vystúpi o jednej v noci zo štvrtka na piatok v Red Bull Tourbuse.

Piatok

Krav maga. Viete, kto bol Imrich Lichtenfeld? No predsa bratislavský žid, ktorý si to (spolu s kamarátmi) rád rozdával s miestnymi náckami zhruba 60 rokov pred tým, ako na túto bohumilú činnosť nadviazala Antifa. A popri tom vymyslel bojové umenie Krav maga, ktoré dodnes používajú napríklad aj elitné jednotky izraelskej armády. V stane Shalom chaverim sa dozviete (nielen) o Imrichovi Lichtenfeldovi všeličo zaujímavé, ale môžete sa aj čo-to naučiť ako sa ubrániť, keď vás chce niekto uškrtiť, či zapichnúť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite