Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Nový .týždeň: Najvyšší čas!

.juraj Kušnierik .názory

V novom .týždni, ktorý je v predaji od pondelka, 28. apríla, si môžete okrem iného prečítať:

Juraj Kušnierik

"V roku 1994 som bola päť týždňov na hospitácii na Spolkovom súde v Karlsruhe a odvtedy si to v sebe nesiem. Z toho pobytu som bola jednoducho unesená. Zažila som tam vzrušujúcu atmosféru, dobre nastavený riadiaci systém, videla som spôsob práce sudcov, ako sedeli nad každým rozhodnutím, ako učili na vysokých školách, boli jednoducho ozdobou systému. Vrátila som sa domov s tým, že to musí byť aj naša cesta. Ale postupne som zistila, že ideme opačným smerom," hovorí v rozhovore v novom .týždni kandidátka na šéfku Najvyššieho súdu Zuzana Ďurišová. Je podľa nás veľmi dobré, že sa rozhodla kandidovať proti Štefanovi Harabínovi a bolo by výborné, keby ho porazila. Šanca na to existuje. Je najvyšší čas!

Vďaka kríze na Ukrajine sme sa dozvedeli oveľa viac o vnútornom nastavení Ruska. Dnes už je ťažké tvrdiť, že Russkij Mir patrí do Európy aj v širšom zmysle slova. Naopak, Moskva sa Európe vedome vzďaľuje. A vidí v tom osobité poslanie a svoju budúcnosť. Putin a jeho cárske, imperiálne ambície sú hlavnou témou nového .týždňa. Okrem toho nájdete rozsiahly text známeho historika Timothyho Snydera o Putinovom projekte v Klube.

Okrem toho píšeme o sólovom albume Damona Albarna Everyday Robots, divadelník, tvorca masiek a spolupracovník Divadla Úsmev Mateo Destro nám vysvetľuje, prečo sú nám klauni smiešni, veľmi sa nám páči kniha Vladimira 518 Kmeny 0, znovu počúvame album So, ktorý nám príde do Bratislavy znovu predstaviť Peter Gabriel.

Mirka Gúčiková v lifestylovom seriáli o malých životných zmenách s veľkými účinkami odporúča na máj popracovať na svojich priateľstvách. Ponúka zopár tipov od vedcov, ale aj od Macka Pu, ako priateľstvá pestovať a upevňovať.

Bubeník Martin Valihora v rozhovore do rubriky Sedem cností a nerestí priznal Elene Akácsovej, že je príliš veľký suverén, najväčší strach má zo seba samého, nebaví ho organizovať a pritom organizuje na všetky strany, chcel by žiť inde a inak, ale rozhodol sa byť otcom a tak je kvôli dcére tu. Ale neľutuje, lebo jeho dcéra je pre neho všetkým. 

Michael Kasarda kladie otázku, či sa ešte oplatí sledovať Formule 1, keď aj tento šport sa stáva čoraz bezpečnejším a nudnejším.

V novom .týždni je toho, samozrejme, oveľa viac. 

V mene celej redakcie vám prajem príjemné čítanie.

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite