Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nepotrebujem Procházkove odporúčanie

.jozef Majchrák .názory

Andrej Kiska zvolal tlačovku na ktorej mali vystúpiť Milan Kňažko a Radoslav Procházka a vyzvať svojich voličov, aby ho podporili v druhom kole. Celé to nakoniec vypálilo trochu inak.

Jozef Majchrák

Treba povedať, že Andrejovi Kiskovi táto tlačová konferencia nepomohla, ale určite to nie je tak, ako mnohí v médiách a na sociálnych sieťach hystericky  tvrdia, že práve tento moment mu prehral prezidentské voľby. Je to podobné ako tvrdiť, že Procházka sa nedostal do druhého kola vďaka známemu videu so žuvačkou, ktoré pred časom zverejnil denník Sme a mnohí mu tiež prisudzovali priam zázračný potenciál. Ak niečo skutočne ovplyvnilo tieto prezidentské voľby tak to boli prieskumy verejnej mienky a spôsob, ako s nimi niektoré média nakladali. Ale to je iná téma.

Pobavia aj  vyjadrenia bývalej premiérky a profesorky sociológie, že Procházka už kalkuluje s udržaním si svojich voličov pre svoje ďalšie politické kroky, čo mal uprednostniť pred prezidentskými voľbami. Myslí to Iveta Radičová tak, že ak by Procházka verejne povedal, že dá hlas Kiskovi, čo už mimochodom dvakrát urobil, v masovom počte sa od neho odvrátia ľudia, ktorí ho volili v prezidentských voľbách?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite