Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

V čom je Procházka lepší ako Lipšic

.eva Čobejová .názory

Vysoké percento, ktoré získal v prvom kole prezidentských volieb Radoslav Procházka, muselo znepokojiť najmä Daniela Lipšica. Až dosiaľ to bol on, kto predstavoval alternatívu či nádejného lídra novej pravice. No všetko je po sobote inak.

Eva Čobejová

V čom je Procházka lepší ako Lipšic? Napríklad v tom, že ho regióny evidentne nevnímajú ako exkluzívneho bratislavského politika, ktorý občas vyrazí z Bratislavy na spanilú jazdu. Hoci to tak možno aj je.

Ako to, že regióny, ako Orava, volili aj mladého bratislavského intelektuála? Jedným z možných vysvetlení je, že sklamanie z KDH je aj tu priveľké, ale treba k tomu dodať aj iné: Procházka zrejme dokáže voličov skutočne presvedčiť, že je autentický kresťan. To sa nie vždy darí Lipšicovi.

Symbolické bolo, ako v prezidentskej kampani vystupovala po Procházkovom boku manželka, dokonca sa na tlačovke objavilo aj ich dieťa, po boku mu bola aj sestra a ďalší členovia rodiny.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite