Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Mečiarov človek si fotí novinárov

.marek Vagovič .názory

Vo štvrtok 27. februára by mal súd definitívne rozhodnúť o osude bývalého funkcionára Slovenského pozemkového fondu Branislava Brízu. Na zatiaľ poslednom pojednávaní pôsobil sebavedome.

Marek Vagovič

.štvrtok 19. decembra 2013, budova Okresného súdu Bratislava I. Pred pojednávacou miestnosťou postáva Branislav Bríza – za prvej Ficovej vlády vplyvný muž na Slovenskom pozemkovom fonde (SPF). Bríza čelí obžalobe, že v roku 2007 zneužil právomoci verejného činiteľa, keď podpísal viacero zmlúv s reštituentmi z južného Slovenska, na základe ktorých sa dostali k lukratívnym pozemkom vo Veľkom Slavkove podnikatelia blízki bývalému predsedovi HZDS Vladimírovi Mečiarovi.

Keďže súd ešte nezačal, sadnem si vedľa prokurátorky Márie Trstenskej. Bríza zrazu namieri svoj mobil smerom k nám. “Prečo ma fotíte?” spýta sa ho Trstenská. “Nefotím vás, ale pána Vagoviča,” reaguje Bríza. Keď to vysloví, na chvíľu spozorniem. “Prečo to robíte, vy ste novinár?” pýtam sa Brízu. “Pre svoj dobrý pocit,” povie najskôr sebavedome. Keď sa ho však následne kolega Eugen Korda so zapnutou kamerou pýta, čo to malo znamenať, stiahne chvost.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite