Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Top 12 najlepších slovenských songov (2013)

.peter Bálik .názory

Odchádzajúci rok 2013 bude v našej pamäti zapísaný ako nesmierne silný ročník, počas ktorého vyšlo niekoľko pozoruhodných slovenských albumom. Z nich sme spolu s Jurajom Kušnierikom vybrali tých dvanásť piesní, ktoré ešte dnes zvonia v našich ušiach a stále sa k nim vraciame. Zaujímalo by nás, aké pesničky, ktoré vyšli v tomto roku, by ste vybrali vy. Ktoré by to boli?

Peter Bálik

Ján Boleslav Kladivo feat. Marcela Derevencová: Láska od seba nás delí

Úžasné. Ján Boleslav Kladivo našiel v susedke z Petržalky Marcele Derevencovej svoje alter ego a obaja nahrali túto úžasnú coververziu slávneho hitu Joy Division Love Will Tear Us Apart tak, že ju preniesli do úplne iného levelu a dokázali, že aj coververzia môže byť “svojstojnou” pesničkou, ktorá nemusí parazitovať na originále. Nie je to jediná skvelá skladba na ich spoločnom albume Niečo neostré je z dvier. Vypočujte si aj Budem tu alebo Prečo si odišiel?


Le Payaco: Kone

Bratislavská trojica po svojom comebacku na Pohode dlhší čas zvažovala, či návrat je tým najlepším riešením, ale ich nová pesnička Kone je dôkazom, že na to Le Payaco majú. Nielen že to je ich prvá pieseň po dlhých ôsmych rokoch mlčanaia, ale zároveň ukazuje cestu, akým by sa mohla táto uberať. Rýchly priamočiary rokenrol, ktorý vyšiel aj na ich tohtoročnej výberovke Jukebox so skvelým textom je veľkým prísľubom do budúcnosti. 


Bad Karma Boy: Zima

Pesnička na debutovom albume skupiny Bad Karma Boy vyšla na začiatku roka, čiže v čase, keď vonku vládli tuhé mrazy, ktoré nás držali v šachu až do neskorého marca, no skupina gitaristu Pary Medveďa nám zimu určite uľahčila tým songom, ktorý má nákazlivú tarantinovskú atmosféru. Zima sa nachádza na debutovom albume skupiny Bad Karma Boy, ktorý vyšiel začiatkom tohto roka na Slnko Records. Na albume je skvelých pesničiek, samozrejme, viac.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite