Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Nechcem žiť ako špión

.marek Vagovič .názory

Nedávno ktosi zavesil na internet jeho rozhovory s bossom podsvetia Jurajom Ondrejčákom alias Piťom, aby ho skompromitoval. “Nehanbím sa za to, že som v kontakte s mafiánmi. Dôležitý je výsledok mojej práce,” hovorí investigatívny novinár Tom Nicholson.

Marek Vagovič

.ako si sa zoznámil s Piťom?

Bolo to niekedy v roku 2007, kedy sa stal členom školskej komisie v Lamači. Napísal som o tom komentár, no nemal som z toho dobrý pocit. 

.prečo?

Pretože som ho predtým neoslovil. Povedal som si, že takto sa nerobí novinárčina, tak som sa za ním vybral do Lamača. Keď sme sa prvýkrát stretli, čudoval sa, že som prišiel sám. Obvykle vraj za ním chodili minimálne dvaja novinári. Išli sme do zadnej miestnosti, kde už čakali Piťove gorily.

.mal si strach?

Neviem, či to bol strach, ale nebolo mi všetko jedno. Nie je sranda byť v jednej miestnosti s ľuďmi ako Mikuláš Polóny (podozrivý z dvojnásobnej vraždy v bratislavskom Irish pube v roku 1999 – pozn.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite