Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Mečiarovský skanzen za Lexove peniaze

.eva Čobejová .názory

Od pádu mečiarizmu prešlo neuveriteľných pätnásť rokov. Bolo to 30. októbra 1998, keď sa Vladimír Mečiar konečne nadobro porúčal z úradu vlády. Tí, čo si na ten čas ešte pamätajú, môžu si koncom októbra pietne zaspomínať.

Eva Čobejová

Lenže čoraz viac mladých ľudí už ani netuší, o čom je reč, keď sa spomína mečiarizmus. Aj obraz starnúceho Vladimíra Mečiara sa pomaly vytráca z pamäti a keď sa aj náhodou expremiér ešte niekde objaví, pripomína neškodného starého uja. Éra, keď mal frajerky a nosil rifle, leží pre mladých ľudí kdesi v hlbokej histórii.

Ale predsa je ešte stále možné nazrieť do tých čias, zacítiť tu špecificky odpornú atmosféru plnú vulgárnosti, nevkusu a nenávisti. Netreba ani chodiť do archívu, stačí si kúpiť posledného mohykána mečiarizmu na našom mediálnom trhu – časopis Extra plus. Nie je to celkom lacné, lebo za 50 strán treba dať až 1,79 eur, ale čo by človek neurobil pre vlastné poučenie. Dokonca prekoná aj tú hanbu, keď si v stánku pýta takýto obskúrny časopis a ostatní ľudia v rade si ho preto podozrivo obzerajú.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite