Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Voskový exprezident

.eva Čobejová .názory

Košice sú krásne a oplatilo by sa navštíviť ich, aj keby neboli tohto roku Európskym hlavným mestom kultúry. Je tu však aj expozícia, ktorú odporúčame navštíviť len v prípade, že máte radi skutočné bizarnosti, prípadne milujete filmy o zombíkoch.

Eva Čobejová

Boli sme s kolegom Kušnierikom v Košiciach. Pripravujeme veľký článok o tom, čo sme videli v Európskom hlavnom meste kultúry 2013 a ako sa nám to celé pozdávalo. O tomto bude téma v .týždni, ktorý vyjde v pondelok 12. augusta. Lenže nie o tom som teraz chcela. To je na dlhšiu debatu.

Teraz iba jeden tristný zážitok. Košice nemajú už iba Kunsthalle, Kasárne/Kulturpark, komunitné výmenníky, ale majú aj múzeum voskových figurín. Stačí zamieriť do Urbanovej veže, ktorá je hneď vedľa gotického dómu.

Nečakajte klasické hviezdy šoubiznisu či pochybné celebrity. Nie, toto nie je žiadna popkultúra, ale tvári sa to ako úplne vážna vec. Sú tu totiž dôležité persóny z košických dejín. Keď prechádzate prvé či druhé poschodie, tak to ešte beriete ako neškodnú zábavu, ktorá môže návštevníka trošku aj poučiť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite