Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slabý Griga a prchký Kozák

.peter Bálik .názory

Keď začiatkom roku 2012 skončil pri slovenskej futbalovej reprezentácii Vladimír Weiss, označil som to za chybu. Na trhu nebol s výnimkou plzeňského Vrbu lepší tréner ako on. Vedenie SFZ sa nakoniec rozhodlo pre nový trénerský tandem Griga-Hipp.

Peter Bálik

Hipp, ktorý bol Weissovým asisentom, vraj zaručí tímu kontinuitu a Griga tomu pridá niečo navyše. Po nevydarenej kvalifikácii na Euro sa čakalo, že dvojica mužstvo pozdvihne, no po nedávne remíze na pôde Lichtenštajnska sa Slovensko opäť ocitlo v časoch, keď sme v polovici kvalifikácie vedeli, že je to zabité. Táto reprezentácia v podstate nie je iná ako tá, ktorá sa v roku 2010 dostala pod Weissovým vedením na MS do Južnej Afriky. No jej hra je na míle vzdialená tomu, čo hráči predvádzali počas vtedajšie kvalifikácie. Už prvé zápasy ukázali, že mužstvo v podstate nevie, čo má hrať, trápili sme sa s priemernými až podpriemernými mužstvami. Spomínate na domáci zápas s Lichtenštajnskom, to bolo obrovská hanba, nie ani tak výsledková, ale herná. 

Absolútny trapas predviedlo mužstvo v prípravnom zápase s Českom. Nešlo o nič, ale v rámci prirodzenej rivality medzi nami a naším susedom išlo o oveľa. Čo sa stalo?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite