Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hanba slovenskej žurnalistiky

.martin Hanus .názory

My novinári často kritizujeme falošnú stavovskú solidaritu medzi lekármi či sudcami. Ale táto falošná solidarita, ktorá mlčí o krikľavých zlyhaniach niektorých novinárskych kolegov, sa tak trochu týka aj nás.

Zopár dní som čakal, či o tom neuveriteľnom moderátorskom výkone na TA3 napíše aspoň niekto z kolegov, ktorí sa zvyknú venovať médiám. Ale nechali sme v tom len blogerov.

Lenže to, čo minulý týždeň predviedol Peter Bielik v rozhovore s Danielom Lipšicom vo výkladnej relácii televízie, si zasluhuje odsúdenie nielen od pobúrených divákov. (Inkriminovanú Tému dňa si môžete pozrieť tu, rozhovor s Lipšicom sa začína od 20. minúty.) Tu pritom nejde o Lipšica, ale o povesť nás novinárov. Každému z nás sa zaiste niekedy stane, že mu rozhovor zďaleka nevyjde podľa predstáv, či už preto, že nás zaskočí respondent, nemáme svoj deň alebo sa jednoducho nestihneme dobre pripraviť. To všetko občas zažívame.

Nič z toho však nebol prípad moderátorskej hviezdy TA3. Keď som sledoval jeho moderovanie, mal som pocit, že som sa časovou slučkou preniesol do polovice 90. rokov, keď udávala tón kapustovská propaganda.

Pre tých, ktorí diskusiu nevideli: Bielik si zavolal Lipšica (ktorého existenciu inak TA3 úplne ignoruje), aby najskôr spochybňoval, či právoplatne zložil právoplatne justičnú skúšku.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite