Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

TV TIPY Jura Malíčka od soboty do piatka

.elena Akácsová .názory

Jan Kraus ako socialistický textár populárnych piesní Evžen, depresívny rakúsky dokument o existenciálnom chove domácich zvierat, krásny technicolorový western aj ukrajinský film, ktorý je ruskejší ako vklad v cyperskej banke. A komédia podľa Buñuela.

Elena Akácsová

Na želanie čitateľov, ktorým v tlačenom týždni chýbali televízne tipy, uverejňujeme zopár veľmi subjektívnych tipov na dobré filmy, dokumenty či seriály od nášho popkultúrneho stĺpčekára Jura Malíčka. Ak máte lepšie, postnite ich do diskusie.

Sobota, 13. apríla 2013:

Dvojka, 21:35
Muž z Acapulca / Le Magnifique (1973)K väčšine filmov spojených s detstvom je čas milosrdný. Pamätáme si ich lepšie, ako sú. Muž z Acapulca je opačný prípad, film podstatne lepší, ako si pamätám, zásadnejší, dôležitejší. Parodická komédie o vzťahu tzv. vysokého a tzv. nízkeho, ktorá predstiera, že je jednoducho akčnou zlátaninou. Najmenej docenený Belmondo. 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=cly4X01y3Yk

ČT 2, 21:40
Evžen medzi nami / Evžen mezi námi (1981) 

Dokumentárny cyklus Těžká léta československého filmu 1969 – 89 je tým najzaujímavejším, čo sa dá momentálne v telke vidieť. Československý film Evžen mezi námi nadväzuje na jeho desiatu časť – Mládí vpřed a mládí vzad!, v ktorej sa riešia pomery na filmových školách. Evžen medzi námi je študentský film neskôr emigrujúceho režiséra Petra Nýdrleho, ktorý sa bezprostredne po svojom vzniku v roku 1980 ocitol v trezore a vidieť sa dal až po roku 1989.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite