Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Aprílový setlist

.peter Bálik .názory

Až na konci aprílového setlistu som si uvedomil, že som vybral temnejšie kúsky. Prečo asi, čo sa dá robiť, stačí sa pozrieť z von z okna.

Peter Bálik

John Grant sa pred časom objavil s pôvabným debutovým albumom (predtým pôsobil v alternatívnej skupine Czars) Queen of Denmark, jemných introspektívnych pesničiek postavených na zvuku Fender piana a nahraných za pomoci folkrockovej skupiny Midlake, kde ukázal svoj pesničkársky talent a predovšetkým svoj hlbšie posadený hlas, pripomínajúci zvuk violončela. V týchto dňoch sa vracia s novým albumom Pale Green Ghost, ktorý je až šokujúco iný ako jeho predchodca. Nahrávka vznikla na Islande za pomoci Birgiho Thórainssona z elektronických Gus Gus, čo značí, že Pale Green Ghost je postavený je na zlomených rytmoch a rozostrených zvukoch, no nad všetkým kráča nádherný Johnov hlas. Je to temná, miestami až ostrá nahrávka o  vzťahu so svojím bývalým priateľom. Pozrite si klip k piesni Vietnam, táto hudba skutočne chytá za srdce.

John Grant: Vietnam

http://www.youtube.com/watch?v=DBTgjUZxzK0

Predstavte si, že ste slovenská kapela a pomenujete svoj nový album „Krvavnička.“ Zvyšok scény si bude myslieť, že hráte hudbu, podobnú skupine Lojzo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite