Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prečo nie som za olympiádu v Tatrách

.juraj Kušnierik .názory

Keby sa ma niekto opýtal, či som za organizovanie časti zimných OH v roku 2022 v Tatrách, povedal by som nie. Skúsim vysvetliť prečo.

Juraj Kušnierik

Moja kolegyňa Eva Čobejová a kolegovia Andrej Bán a Jozef Majchrák napísali v novom .týždni zaujímavý a dobre vyargumentovaný článok o tom, prečo nie je spoluúčasť Slovenska na organizovaní OH 2022 márna. Hoci s mnohým v ich texte súhlasím a napriek tomu, že (na rozdiel od Evy, Andreja a Jozefa) som problematiku bližšie neštudoval, dovolím si uviesť niekoľko dôvodov, prečo OH v Tatrách nepovažujem za celkom dobrý nápad.

1. Skutočne potrebuje Liptov akciu, ktorá na niekoľko dní počas vrcholiacej zimnej sezóny privedie do Jasnej niekoľko tisíc ľudí navyše? Raz, a potom už nikdy. Aký to má zmysel? Zimná sezóna na Liptove trvá od decembra do apríla. V tom období sa lyžuje na desiatkach väčších či menších zjazdoviek v celom regióne.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite